Prodaja, investicijsko zemljišče, zemljišče, Hom

opis

Posredujemo pri prodaji enega največjih posestev na Dolenjskem s prekrasnim razgledom na okolico, ki bodočemu lastniku omogoča enkratno doživetje bivanja v neokrnjeni naravi, obenem pa nudi investicijsko priložnost razvoja posesti v turistične namene, kmetijstvo, vzrejo konj, ovc in koz, ali pa za ohranjanje in razvijanje rodovne posesti.

Naprodaj je očarljivo posestvo v Šentrupertu, v izmeri  205.127 m2, od česar je zemljišče v izmeri 2.414 m2 zazidljivo. 

Na posestvu se nahaja več objektov. Hiša z dvema bivalnima enotama in dodatno kuhinjo v pritličju, v neposredni bližini velik skedenj s prostorom za druženje in manjšo kuhinjo. V bližini osrednje hiše so vidni ostanki nekdanjega glavnega objekta, kjer je v kletnem delu obnovljen prostor, ki se ga lahko uporabi tudi kot vinsko klet. Trenutno je v tem prostoru nameščeno ogrevanje za osrednjo hišo, koristi pa se ga tudi za shranjevanje. Ker je pod zemljo, je v njem stalna temperatura.

Na posestvu v bližini objektov sta bili odkriti dve močni energetski točki, ki naj bi še dodatno spodbujali dobro počutje. Sama okolica je domišljeno urejena z različnimi kotički in omogoča kvalitetno preživljanje časa v sožitju z naravo.

Posestvo ima lasten zbiralnik vode (30 m3), v spodnjem delu posestva pa je tudi izvir manjše rečice.

Posestvo se prodaja kot celota, z vsemi objekti, ki stojijo na njem in je brez bremen. Prevzem je možen takoj po plačilu. 

Nakupna cena je cca 1,2 €/m2, vključno z vsemi objekti, kar skupaj nanese 249.000 €.

NEKAJ ZNAMENITOSTI V OKOLICI:

Le nekaj kilometrov od posestva lahko obiščete  gotsko cerkev sv. Ruperta, ki je v evropskem projektu Gothicmed, kjer predstavlja gotsko dediščino na jugu Evrope od in je od slovenskih spomenikov najbolj izpostavljena.

Na eni najlepših točk v bližini leži grad Škrljevo. Grad je zgrajen na vzpetini zahodno od vaškega naselja Škrljevo ob severovzhodnem robu šentrupertske ravnine. 

Dežela kozolcev je inovativni projekt Občine Šentrupert, ki vsestransko vrednost dediščine kozolcev povezuje s sodobnimi oblikami turizma in gospodarstva. V projekt so vključeni občina, lokalna društva in podjetja, izobraževalne in znanstvene ustanove ter številni posamezniki.

Najvišji vrh v občini Šentrupert so Nebesa (602 m), od koder seže nebeški razgled na Mirnsko dolino, vidijo pa se tudi vrhovi južne Slovenije: Gorjanci s Trdinovim vrhom, Gače, Vrhtrebnje in celo Snežnik. Na večere ob polni luni potekajo lunini pohodi s trga Šentruperta v Nebesa in tamkajšnjo izletniško kmetijo.

DESTINACIJE:

Klevevž naravne toplice - 20 min vožnje

Šmarješke toplice - slabih 25 min vožnje

Otočec - slabih 30 min vožnje

Novo mesto - slabih 30 min vožnje

Ljubljana center - 45 min vožnje


 

Resnim interesentom predlagamo, da nas pokličejo za več informacij in možnost ogleda!

Več nepremičnin iz naše ponudbe si lahko ogledate na spletni strani: www.renex.si

Za več informacij in BREZPLAČEN POSVET pri nakupu nepremičnine pokličite na 031 000 

293!

 

Osnovni podatki

šifra oglasa:
PZ00707KM
regija:
Dolenjska
lokacija:
Hom
velikost:
205.127,00 m²
Ksenija Mihajlović
GSM:
031000293
ksenija.mihajlovic@renex.si

Kontaktni obrazec

Podobne nepremičnine

prodaja
  • 1.457 m²
  • PZ00680KM

Zemljišče, zazidljivo

Dolenjska, Dolenjske Toplice

V Dolenjskih toplicah,  nad termami in hotelom Balnea ...

  • 105.000,00 €
prodaja
  • 89 m²
  • PH00676KM

Hiša, samostojna

Dolenjska, Novo mesto

Posredujemo pri prodaji bivalne zidanice z gradbenim ...

  • 88.000,00 €